Hitlers undergång

Hitlers undergång

Hitler hade stor press på sig med tanke på att miljontals Sovjetiska soldater tog sig in i Tyskland och att Hitler hade förlorat offensiven i Ardennerna (sydöstra Belgien och de angränsande delarna av Luxemburg och Frankrike) och att Berlin bombaderades av Amerikaner och Britter.  Heinrich Himmler försökte fredsförhandla med amerikanerna och detta gjorde Hitler rasande och han talade om det slutgiltiga sveket.

En dag före Hitler begick självmord så gifte han sig me Eva Braun i den så kallade Führerbunkern var Hitler och Eva begick självmord nästa dag. Bunkern var stor, 2 våningar och 12 meter under marken. 10 dagar före Hitler död firades hans födelsedag i Führerbunkern. Hitlers styrkor hade dåligt med ammunition och Hitler visste att det inte skulle gå bra Och efter det drog sig Hitler och Eva till bunkern, en timme senare begick de självmord. 

Hitler och hans fru Eva tog livet av sig i bunkern. Eva med hjälp av cyanidtablett och Hitler genom att skjuta sig själv i tinningen. Efter att dom hade dött fördes dom upp i en grop vart man hällde bensin och brände upp kropparna.

Hitler ville undvika att bli tillfångatagen levande eller att hans kropp skulle skändas på liknande sätt. Efter kriget trodde människorna att Hitler flytt till Sydamerika eller gått under jorden. Stalin var väldigt intresserad för att veta vad som hänt till Hitler.                       (Kasper Bergelin)

KÄLLOR: https://www.nordfront.se/adolf-hitlers-sista-dag.smr

 och http://www.popularhistoria.se/artiklar/hitlers-sista-dagar/

Annonser

En reaktion på ”Hitlers undergång

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s